05.05.2017

Brexit is kans voor Belg die Spaans tweede verblijf zoekt.

Brexit is kans voor Belg die Spaans tweede verblijf zoekt.

Weer 11% meer Belgen met Spaanse stek.

De Belg blijft stormlopen voor een tweede verblijf in Spanje. Daar waar het aantal verkopen aan landgenoten al jaren rond de 3.000 schommelt, steeg het aantal transacties in 2016 met nog eens 10,98 procent (tot 3.243). Verwacht wordt dat die trend zich zal doorzetten, want door de Brexit bieden zich koopkansen aan.

“We kopen vooral in het zuiden van de Costa Blanca, dat is de streek tussen Alicante en Murcia, met Torrevieja als meest bekende badplaats. Net in deze regio daalden de prijzen in het laatste kwartaal van 2016 lichtjes met 3 procent. De oorzaak is te zoeken bij de Brexit en bij de koers van het pond. De Britten zijn daardoor voorzichtiger geworden en dat heeft zijn invloed op de prijzen”, vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates, vastgoedmakelaar die al 22 jaar actief is in Spanje.

De prijsdaling maakt het vastgoed in het zuiden van de Costa Blanca extra aantrekkelijk. Dat geldt ook voor de nieuwbouwprojecten die er opnieuw volop - en meer dan elders - worden gebouwd. “In tegenstelling tot andere buitenlanders die een tweede verblijf in Spanje kopen, is de Belg niet warm te maken voor een herverkoop. Nochtans wordt er zesmaal meer bestaand vastgoed dan nieuwe huizen en appartementen verkocht. Maar de Belg hoeft die klassieke Spaanse stijl niet. Veel liever kopen we een moderne nieuwbouw met een strakke architectuur, veel lichtinval en een leuk terras”, aldus Leen
Vermeulen, zaakvoerder Hip Estates.

Belgen zijn vandaag de vijfde grootste groep buitenlandse kopers na de Britten, Duitsers, Fransen en Zweden. We zijn in totaal goed voor 6,2 procent van de buitenlandse aankopen. Zowat 1 op 6 panden die op het Iberisch schiereiland verkocht worden, krijgen een niet-Spanjaard als eigenaar. Aan de Costa Blanca is dat zelfs 7 op de 10.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK