28.07.2023

Hip Estates op VTM Nieuws. Bijna 30.000 Belgen kochten vorig jaar buitenlands vastgoed

Hip Estates in het VTM nieuws
Bekijk de video hierboven

Bijna 30.000 Belgen kochten vorig jaar buitenlands vastgoed
29.592 Landgenoten kochten vorig jaar een tweede verblijf in het buitenland. Omdat de Belgische fiscus aan zo’n buitenlands eigendom een kadastraal inkomen toekent, heeft hij ook een goed overzicht van waar zich dat bevindt. Welke landen zijn het meest populair en waarom? En met welke regels en kosten moet je rekening houden wanneer je een buitenlandse woning wil kopen?
In totaal bezitten 205.790 Belgen buitenlands vastgoed, om er zelf naartoe te trekken of om het te verhuren. In de top drie prijken enkel landen met meer zon dan België. Frankrijk voert aan met zo’n 28 procent, Spanje volgt met iets meer dan 25 procent en na die kopgroep komt Italië aanzetten met 14 procent. Merk op: dat is net niet de helft van de nummer één.

Spanje is de sterkste stijger:
De rangschikking in de top 10 is niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Toch opvallend: hoewel Frankrijk nog altijd bovenaan staat en er dit jaar weer 7.381 Franse eigendommen in Belgische handen kwamen, is Spanje ten opzichte van vorig jaar wel de sterkste stijger in de top 10. Daar kwamen er maar liefst 8.210 bij.
Advocate Evelyne Van der Elst van Cazimir, die (kandidaat-)kopers van buitenlands vastgoed van juridisch advies voorziet: “Wij kunnen uiteraard enkel vanuit onze eigen ervaring spreken, maar we krijgen inderdaad de meeste vragen over Spanje én die vragen nemen ook toe.” Waarom Spanje: spelen daar fiscale redenen mee? “Die keuze is bij onze kopers nagenoeg nooit fiscaal, maar altijd emotioneel. Veel Belgen hebben een bepaalde voeling of connectie met Spanje en dat primeert bij de keuze.”

Bron: HLN.be dd 28.07.2023
https://www.hln.be/geld/bijna-30-000-belgen-kochten-vorig-jaar-buitenlands-vastgoed-en-spanje-is-niet-het-populairst-br~a51b1dca/

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK