14.04.2022

BINNENKIJKER. Elke dag kopen 11 Belgen zoals Denise en Dirk een huis in Spanje: “Niet lang getwijfeld toen we deze doorkijkvilla zagen”

BINNENKIJKER. Elke dag kopen 11 Belgen zoals Denise en Dirk een huis in Spanje: “Niet lang getwijfeld toen we deze doorkijkvilla zagen”

Na een flinke dip tijdens de coronacrisis koopt de Belg opnieuw lustig tweede verblijven in Spanje. Tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar werden elke dag elf landgenoten eigenaar van een Spaanse ‘casa’. Ook Dirk (66) en Denise (62) maakten hun droom waar. Zij kozen voor een moderne nieuwbouwvilla op een luxueus golfdomein aan de Costa Blanca.
Onze woonexpert Björn Cocquyt ging bij hen langs.

Spanje is al ruim een decennium het populairste land om een tweede verblijf te kopen en daar zijn verschillende redenen voor. Niet veel bestemmingen zijn zo vlot bereikbaar: vanuit elke Belgische luchthaven vertrekken er elke dag tal van vluchten richting Valencia, Alicante, Malaga… De vastgoedprijzen zijn er ook goedkoper in vergelijking met landen zoals Frankrijk en Italië – al zaten ze het voorbije jaar wel in de lift – en het leven is er beduidend minder duur. Natuurlijk is er ook het mooie weer met meer dan 300 dagen zon per jaar in regio’s zoals de Costa Blanca en Costa Calida.

Maar tijdens de eerste week van de paasvakantie viel de regen in deze streken op sommige dagen met bakken uit de hemel. Ook Denise en Dirk, die als Belgen op dat vlak toch het een en ander gewoon zijn, stonden ervan te kijken. Maar als we hen opzoeken, is het alleszins een heerlijk lenteweertje en klimt het kwik in de zon op het terras al snel boven de twintig graden. “Zo zijn die paar slechte dagen snel vergeten. En we zullen nog voldoende tijd in ons tweede verblijf doorbrengen om van de zon te genieten. Het plan is om bijna maandelijks te komen. Als wij het niet zijn, dan wel onze dochter of onze zoon met hun gezin, want we kochten ook met hen en onze kleinkinderen in het achterhoofd”, vertelt het koppel.

Iedereen van de familie vindt hier in de zuidelijke helft van de Costa Blanca zijn gading. De vrouwen hebben het meer voor het strand, de gezellige drukte en de barretjes daar en de mannen zijn golfliefhebbers. Hun uitvalsbasis is het luxueuze Las Colinas, een golfdomein van maar liefst 300 hectare groen met hier en daar een groepje villa’s en appartementen. Met enkele restaurants, een club house, winkeltje, fitness, wellness, padelpleinen en zelfs een beach club aan het strand een kwartiertje verderop zijn er heel wat voorzieningen.

Lockdown:

“We reisden vroeger tweemaal per jaar naar Malaga en brachten al veel vakanties door in het noorden van de Costa Blanca, de regio boven Benidorm. Deze streek leerden we ‘dankzij’ corona kennen. Tijdens een van onze vele wandelingen in de lockdown passeerden we in Schilde het kantoor van Hip Estates. We raakten aan de praat met de makelaar en die vertelde ons over de Costa Blanca-Zuid.”

“Van zodra het opnieuw kon, zaten we samen op een vlucht om tijdens een trip van drie dagen de streek te verkennen en projecten te bezoeken. Toen we het domein van Las Colinas opreden, waren we meteen onder de indruk van de groene omgeving. En op het moment dat we ons huis op het einde van een straatje met amper vier villa’s zagen, wisten we dat we niet te lang mochten twijfelen.”

Zorgenvrij:

De villa stond nog in ruwbouw, maar een modelwoning toonde hoe die er uiteindelijk zou uitzien. “Het grote voordeel was dat alles snel klaar zou zijn en dat we geen twee jaar moesten wachten. Op onze leeftijd speelt dat een rol”, knipoogt Dirk. “We wilden ook een nieuwbouw om zorgenvrij te zijn, want aan elk bestaand huis met al wat jaren op de teller mankeert er wel iets.”
De architectuur is modern en strak. Het huis heeft de vorm van een rechthoek met aan weerszijden van de leefruimte grote schuiframen met profielen die in de vloer verzonken zijn. Zo zijn de grote terrassen erlangs een verlengstuk van de woonkamer. Het ene heeft zon in de ochtend en het andere, dat over de volledige lengte van de woning loopt en een lounge-, eet- en zonnehoek heeft- vanaf de namiddag. “Ik ben niet zo’n zonneklopper, dus het is goed dat ik altijd een plekje in de schaduw kan opzoeken”, vertelt Denise.
Binnen en buiten vloeien nog meer in elkaar over, omdat het plafond van de leefruimte en de overkragingen – die in de zomer de zon weren - bekleed zijn met dezelfde planken. En wat het nog spectaculairder maakt, is dat je van in de tuin dwars door de villa heen kunt kijken en erachter de natuur ziet. “Zo’n zicht zul je elders niet gauw vinden en heeft een erg rustgevend effect.” Het zwembad van elf meter lang en vier meter breed, met ook een plage, maakt het plaatje compleet.

Belgisch interieur:
Voor het interieur klopten Denise en Dirk aan bij Mensa, een Belgische firma die in Spanje huizen inricht. “We hadden de keuze uit een aantal pakketten, allemaal stijlvol en uniform. Het leuke is dat je niet zelf op zoek moet en dat zij alles voor je regelen. We kwamen dus terecht in een volledig aangekleed huis op het moment dat we voor het eerst de sleutels in het slot van de deur draaiden.”

Die deur bevindt zich aan de zijkant van het huis. Een centraal meubel met een met mos beklede wand brengt wat afscheiding in de open leefruimte. Het is een slimme manier om een inkom te creëren zonder plaatsverlies. De basis van het interieur is wit, maar de eettafel en het eiland met houten look zorgen voor een warm accent. De gashaard schept extra sfeer. De keuken maakt indruk met een enorme kastenwand en een liftdampkap. Erachter bevindt zich de master bedroom met een en suite badkamer. Het bed staat tegen een wand met fraaie tegels met reliëf in. Een groot raam geeft uit op de tuin.

Door de helling van het perceel is er nog een verdieping met ramen aan één zijde. Er bevinden zich twee slaapkamers, een badkamer en ook een gigantische ruimte die op het plan is ingekleurd als garage en ook volledig en netjes is afgewerkt. “In plaats van een poort installeerden we een groot raam. Zo kunnen we later nog makkelijk een extra slaapkamer en badkamer maken. Dan zullen we met de hele familie hier kunnen logeren. Ons tweede verblijf kunnen delen met familie en vrienden geeft ons veel voldoening.”

Zelf kopen:?
Wil je zelf een tweede verblijf op Las Colinas? Reken vandaag voor een appartement met twee slaapkamers op prijzen vanaf 299.000 euro en voor een villa met drie slaapkamers op 640.000 euro. Elders aan de Costa Blanca en Costa Calida zijn er al tweeslaapkamerflats vanaf 114.900 euro, geschakelde woning vanaf 196.500 euro en vrijstaande huizen vanaf 278.000 euro.
Meer info: www.hipestates.com

Artikel HLN:
https://www.hln.be/geld/binnenkijker-elke-dag-kopen-11-belgen-zoals-denise-en-dirk-een-huis-in-spanje-niet-lang-getwijfeld-toen-we-deze-doorkijkvilla-zagen~aa41d752/

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK