14.11.2023

Droomverblijven in Spanje: denk aan Ruimte, Stijl en Wellness

Jaarlijks investeren duizenden Belgen in een tweede verblijf in het buitenland, ofwel als investering of om simpelweg te genieten van een andere levensstijl. Het totale aantal tweede verblijven van Belgen in het buitenland bedraagt zelfs meer dan tweehonderdduizend. Wie verlangt er nu niet naar zonnige oorden tijdens de winterdip? Het zuiderse leven lokt met het hele jaar door beschikbare terrasjes en een ontspannen sfeer. Vroeger moest men wachten tot het pensioen om van dit betere leven onder de zon te genieten, maar tegenwoordig is het mogelijk om comfortabel te telewerken vanaf een zonnige bestemming en tegelijkertijd persoonlijke batterijen op te laden.

In 2022 koos een kwart van de Belgen met een tweede verblijf in het buitenland voor Spanje. Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, benadrukt dat naast het milde klimaat en de levensstijl, de prijs zeker een rol speelt, omdat het leven in Spanje aanzienlijk goedkoper is. Dagelijkse vluchten tegen aantrekkelijke prijzen zijn beschikbaar vanuit tal van regionale luchthavens in België en Spanje. Hip Estates maakt al ruim 25 jaar de droom van Belgen in Spanje waar en heeft de evolutie van de kwaliteit en stijl van woningen nauwlettend gevolgd.

Leen Vermeulen merkt op dat de woningen van vandaag waar voor je geld bieden. Door hun kennis van de woningmarkt en hun goede relaties ter plaatse zijn zij en haar specialistenteam de ideale gids voor wie een tweede verblijf in Spanje zoekt. Nieuwbouwwoningen zijn goed geïsoleerd, ruim en licht, dankzij samenwerkingen met gerenommeerde architecten die doordachte, duurzame en prachtig ogende projecten ontwerpen. Bovendien wordt in de nieuwste tweede verblijven in Spanje veel aandacht besteed aan landscaping en ontspanningsfaciliteiten in de omgeving. Leen Vermeulen van Hip Estates belicht dit graag in enkele toonaangevende projecten.

Hip Estates toont ons de Villa Pebbles, die zich onderscheidt door het gebruik van ronde vormen, natuurlijke kleuren en royale ruimtes, waardoor een harmonieuze en uitnodigende sfeer wordt gecreëerd. Het architectenbureau Langarita-Navarro liet zich inspireren door de door de golven gepolijste vormen van kiezels. Architecturale ontwerpen met ronde vormen geven niet alleen een eigentijdse uitstraling, maar bevorderen ook een gevoel van verbondenheid met de omgeving. Natuurlijke kleuren worden zorgvuldig gekozen om een warme en rustgevende atmosfeer te creëren, waarbij de prachtige omringende natuur naadloos wordt geïntegreerd in het interieur.

De focus op ruime interieurs en landscaping benadrukt de luxe en comfort die de nieuwste woningen voor tweede verblijf te bieden hebben. Toonbeeld hiervan is Villa Paradiso, een magnifieke designvilla in het aanbod van Hip Estates. Grote leefruimtes bieden niet alleen esthetisch plezier, maar ook praktische functionaliteit voor gezinnen en sociale bijeenkomsten. Bovendien worden de overgangen tussen binnen- en buitenruimtes vervaagd, waardoor een naadloze integratie van outdoor living ontstaat. Met aangename terrassen en buitenfaciliteiten worden bewoners aangemoedigd om te genieten van het aangename klimaat en de prachtige omgeving.

Wellness staat vaak centraal in de levensstijl van deze moderne tweede verblijven. Van spa-achtige badkamers tot fitnessruimtes en privézwembaden, wordt er veel aandacht besteed aan het bevorderen van ontspanning en welzijn. Met enige trots toont Leen Vermeulen van Hip Estates in Villa Morning Breeze hoe je vanuit de spa binnenkijkt in het zwembad. Vanop afstand zie je een strakke infinity pool waarvan de transparante wand het effect creëert van een glazen blok. 's Nachts met LED verlichting oogt het plaatje nog mooier.

De aanwezigheid van resortfaciliteiten voegt een extra dimensie toe aan het woongenot. In Las Colinas Golf Resort kunnen bewoners genieten van gedeelde voorzieningen zoals zwembaden, golf, sportfaciliteiten, restaurants, beachclub en groene ruimtes, waardoor een gevoel van gemeenschap en luxe resortleven wordt gecreëerd. De combinatie van deze elementen maakt de tweede verblijven in Spanje niet alleen aantrekkelijk als investering, maar ook als een heerlijke plek om te genieten van het goede leven onder de zon.

Villa Pebbles: https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/villa-pebbles-op-las-colinas-golf-resort
Villa Paradiso: https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/magnifieke-designvilla-gelegen-op-het-prachtige-las-colinas-golf-country-club-resort
Villa Morning Breeze: https://www.hipestates.com/aanbod/spanje/costa-blanca-zuid/armani-designer-villa-morning-breeze
Website Las Colinas Golf Resort: https://www.lascolinasgolfresort.be

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK