16.04.2022

Genieten onder de Spaanse zon met Hip Estates

Persartikel in Elle

Astrid Coppens genoot begin dit jaar zoals de vele Belgische kopers bij Hip Estates nog van de heerlijke Spaanse zon met haar gezin en ouders. Maar waarom zou je dat genot beperken tot een week per jaar, wanneer je met een goede investering vrijwel op elk moment zou kunnen genieten? Hip Estates maakt al 25 jaar jouw droom in Spanje waar, we leggen je uit hoe!

De vastgoedsector in Spanje is in een heuse stroomversnelling terecht gekomen. Reden? De almaar toenemende trend van de tweede verblijven in resorts. Wie naast de constante mogelijkheid tot een heerlijke vakantie nog meer redenen nodig had, helpen we op weg! Hip Estates doet het verlanglijstje van Belgen uit de doeken.

1. BEREIKBAAR
We willen zo vaak mogelijk genieten en daarom is bereikbaarheid een enorme troef bij mensen die kopen in de regio. De meeste Belgen kiezen voor de zonnige Costa Blanca of Costa Cálida, allebei gemakkelijk dicht bij een luchthaven.

2. GEZELLIGE WINTER
Tijdens de wintermaanden onder een dekentje op de bank? Zo nu en dan kan dat genieten zijn. Maar de wintermaanden in Spanje zijn toch een tikkeltje gezelliger. In de driehoek Alicante-Murcia-Cartagena heerst ‘s avonds altijd een gezellige drukte, ook in de week.

3. ALLES IN DE BUURT
Even de voetjes onder tafel schuiven in een geweldig restaurant, of toch maar aan de fysieke gezondheid werken in de fitness of tennis-en padelclub? In een resort wandel je letterlijk maar 5 minuten, maar daarbuiten kiezen we ook steevast voor een appartement of huis met alles in de buurt.

4. DE INVESTERING
Als gevolg van de inflatie en de negatieve rente op spaarrekeningen gaan mensen op zoek naar alternatieve investeringen. 'Ze kopen met als hoofddoel om zelf te genieten van de Spaanse zon en de ontspannen levensstijl, maar meer dan de helft van de Belgische kopers geeft aan dat ze het pand ook deels wensen te verhuren voor de mooie opbrengst', vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates. De inflatie en de stijgende energieprijzen deze winter overtuigen nog meer mensen om een tweede verblijf onder de Spaanse zon te kopen.

5. OP EN TOP LUXE
Wie een huis koopt in het buitenland, wil minstens even hard genieten als thuis. De tijd waarin villa’s en appartementsgebouwen saai waren, is al lang verleden tijd. Tegenwoordig vind je grotere tweede verblijven met een bijzonder design. En alsof dat nog niet genoeg is, liggen ze vaker in groene, mooie, omgevingen. 'De nieuwe appartementen aan het Lo Romero Golf resort (al beschikbaar vanaf 234.900 euro) zijn daar een bijzonder mooi voorbeeld van: ligging in eerste lijn aan de golf, zuidwest georiënteerd en de penthouses hebben zelfs zeezicht', vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates.

6. BUITENLEVEN
We kijken tegenwoordig verder dan de muren van ons huis en daarom wordt ook steeds vaker de omgeving binnengehaald. Een zwembad om heerlijk in de plonzen? Maakt het geheel af voor een heel jaar zonder zorgen.

https://www.elle.be/nl/331603-genieten-onder-de-spaanse-zon-met-hip-estates.html

Alle beeldmateriaal-exclusief eigendom Bram Coppens

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK