04.03.2021

Hip Estates bestaat 25 jaar

Hip Estates bestaat 25 jaar en heeft als missie ‘uw droom in Spanje’ waar te maken. Bestuurder Leen Vermeulen en vastgoedexpert Steven Theunis zijn zich uitstekend bewust van wat de Belgische koper van Spaans vastgoed vandaag wil, wat precies het aanbod in de markt is en welke de voorwaarden zijn om na de verkoop een tevreden klant te hebben. Dankzij 25 jaar ervaring en de zeer persoonlijke omgang met klanten mag Hip Estates zich gerust dé vastgoedspecialist voor Spanje noemen. Leen Vermeulen kijkt met voldoening naar de grandioze evolutie die zich in het jongste decennium op de Spaanse vastgoedmarkt heeft voorgedaan, waardoor Hip Estates vandaag de beste prijs-kwaliteitverhouding kan bieden voor een tweede verblijf. Terwijl 2020 volgens de pas gepubliceerde jaarcijfers van de Vereniging van Spaanse Notarissen een daling van de Spaanse vastgoedverkoop vertoont, verwacht Hip Estates verder in 2021 een forse inhaalbeweging van de aankoopintentie van Belgen.

De Vereniging van Spaanse Notarissen publiceerde zopas de jaarcijfers van 2020. De totale Spaanse huizenmarkt (alle woningen) kende een daling van 15,2% ten opzichte van 2019 en volgens de cijfers van het Spaanse Nationaal Instituut van de Statistiek was de daling het grootst in de Costa Blanca, de Balearen en de Costa del Sol. De Belgen kochten volgens de Spaanse notarissen in 2020 16,5% minder woningen in Spanje dan het jaar ervoor, toch nog goed voor gemiddeld 8,32 Belgische aankopen per dag, meestal tweede verblijven. Vandaag, begin 2021, bemerkt Hip Estates een verhoogde interesse van Belgen voor Spaanse vastgoed. ‘De markt anticipeert op het vooruitzicht om binnenkort opnieuw te kunnen reizen en de vraag bij Hip Estates als de vastgoedspecialist voor Spanje is momenteel erg hoog’, verklaart Leen Vermeulen. ‘Wij verwachten een forse inhaalbeweging van de aankoopintentie zodra reizen naar de Spaanse costa’s weer toegelaten is’.

De aantrekkingskracht van de Costa Belgica:

Vanaf het begin stelde Hip Estates vast dat de Belgen het liefst naar de regio Costa Blanca Zuid en Costa Calida komen omwille van het aangename klimaat ook ’s winters en de korte reistijd. Op amper 2,5 uren vliegen zorgen maar liefst twee luchthavens, Alicante en Murcia, voor een optimale bereikbaarheid van het tweede verblijf. Vandaag ziet het Spaanse woningaanbod er helemaal anders uit dan in de beginjaren. De lokale bouwpromotoren hebben lessen getrokken uit de Spaanse vastgoedcrisis. Waar vroeger een wildgroei van projecten heerste, is er vandaag een betere infrastructuurplanning. Er is een totaalproject en er wordt in fases gebouwd naarmate de verkoop vordert. Er zijn beperkingen voor hoogbouw, ruimte voor sportfaciliteiten en groenzones.

Weten wat de Belgische koper wil:

Leen Vermeulen, bestuurder van Hip Estates, verklaart over de recente evolutie van de Belgische klantbehoefte: ‘Opvallend is dat de Belg vandaag voornamelijk interesse heeft voor nieuwbouw, kwaliteit en duurzaamheid. In opmars zijn de vakantieresorts, die de kopers de materiële en financiële meerwaarde van stijlvol wonen met veel ruimte, uitgebreide faciliteiten en een uitstekende service bieden, zodat de vakantie al begint bij aankomst en de ontspanningsmogelijkheden eindeloos zijn. In de huidige context van COVID-19 verlangen mensen naar een eigen plek om te verblijven met een hoge graad van veiligheid, veel ruimte, groen en privacy, weg van de massa.’
Het is voor Belgen belangrijk dat er iets te beleven is, wat niet moeilijk is aan de Spaanse costa’s, van de kleine badplaatsen tot de bruisende steden vol lifestyle, zoals Murcia, Alicante en Cartagena. Belgen zijn steeds weer aangenaam verrast hoe goedkoop het leven in Spanje is, wat ze toelaat volop te genieten. De liefde tussen Spanjaarden en Belgen aan de ‘Costa Belgica’ is dan ook al jaren wederzijds.

De juiste woning voor de juiste prijs:

Na de vastgoedcrisis heeft de Spaanse markt zich weten te stabiliseren en zijn de prijzen opnieuw gestegen. Er is al een hele tijd grote interesse van buitenlandse investeerders, mede door de lage rente en het aantrekkelijke rendement van een vakantiewoning. Het is te verwachten dat mensen post-COVID voor een langere periode in een vakantiewoning gaan verblijven, omdat werken op afstand tot het nieuwe normaal zal behoren. Dit zal het persoonlijk genot en ook het rendement van verhuur verhogen.

Niettemin kan je voor een prijs tussen 200.000 en 400.000 euro in Spanje al een prachtig nieuwbouwappartement met een mooie ligging kopen. Volgens Leen Vermeulen is dit de meest populaire prijscategorie, maar Hip Estates adviseert correct volgens het beschikbare budget, want ook voor een lagere prijs vind je al degelijke appartementen. Ga je naar de hogere categorie, dan heb je een ruime keuze uit moderne luxevilla’s, al dan niet op een resort gelegen.

De sterke persoonlijke band met Spanje en met de klant:

Leen Vermeulen en Steven Theunis van Hip Estates kennen niet alleen de weg in Spanje naar plekjes waar het leuk vertoeven is, ook zijn zij al 25 jaar heel goed gekend bij lokale bouwpromotoren, advocaten en notarissen. Wie bij Hip Estates informatie vraagt over een tweede verblijf, ontvangt volledige en correcte informatie over alles wat komt kijken bij het kopen in Spanje. Na een assessment op basis van het persoonlijk profiel en de wensen van de potentiële klant wordt een bezichtigingstrip op maat uitgewerkt. Geïnteresseerde kopers worden persoonlijk begeleid en krijgen ter plaatse een goed beeld van het wonen in Spanje, zowel door het bezoek aan vakantiewoningen als de ontdekking van de streek volgens hun persoonlijke interesses en het opsnuiven van de couleur locale.

Hip Estates zorgt tot slot als Nederlandstalige vertrouwenspersoon voor een grondige legale check van het pand en voor de volledige aankoopbegeleiding met een Spaanse advocaat en notaris ter plaatse. Dit is het sluitstuk om ‘uw droom in Spanje’ waar te maken, opdat achteraf geen onaangename verrassingen kunnen opduiken. Wetende dat verkopers in Spanje geen BIV-erkenning nodig hebben, is correct handelen helaas niet vanzelfsprekend. Van BIV-erkende makelaars in België zoals Hip Estates al 25 jaar ben je zeker en gerust dat ze de voorgeschreven deontologie respecteren.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK