22.07.2017

Leven op Las Colinas is leven in een andere wereld

Op Las Colinas, een exclusief golfdomein aan de Costa Blanca, heeft iedereen van familie Verkeyn het naar zijn zin: papa Eddy slaat een balletje, dochters Astrid en Emily zonnen aan het zwembad, en mama Michèle leest een boek op het riante terras van de luxeflat. Het is duidelijk: hier leid je een droomleven.

Eddy en Michèle kochten in 2008 een appar­tement aan de Mar Menor, een landtong aan de Costa Ca lida, een van de meest au­thentieke Spaanse kuststreken. Het koppel en hun twee kinderen hadden heter best naar hun zin, maar met twee opgroeiende dochters werd het een beetje te klein.
"Daarom zijn we op zoek gegaan naar een appartement met drie slaapkamers. Met de hulp van de makelaar die ons eerste appar­tement aanbracht, konden we onze speur­tocht al binnen de week staken nadat we samen het modelappartement op Las Coli­nas bezochten", klinkt het.
De prille vijftigers kochten op het fraai onderhouden golfdomein een flat op plan. "We waren bij de eersten en hadden nog veel keuze. Een gelijkvloers appartement lag voorde hand. We wilden een groot terras, maar geen apart dakterras zoals in onze penthouse, omdat we daar weinig gebruik van maakten. Ook de wind die op de bovenste ver­dieping altijd speelt, wilden we vermijden."

Zo'n vijftien maanden na het ondertekenen van de over­eenkomst konden Eddy en Michèle in maart 2017 voor het eerst naar hun nieuwbouw op vakantie.
"Ons ander appartement was al een tijdje verkocht, dus we waren blij dat het zover was. ln het begin moesten we onze draai wat vinden, maar nu voelt het aan als thuis. De baseline van Las Colinas is 'A world apart' en dat vat het perfect samen. Hier leven we in een andere wereld. Vooral de voortduren­de zon en het grote terras om van het mooie weer en de groene omgeving te genieten, zijn zalig."

Het zicht dat we nu hebben, blijft
Het terras meet maar liefst 100m2. Zowat de helft ervan is overdekten kan met glazen harmonicadeuren afgesloten worden. Op die manier wordt het al ruime appartement nog een stuk groter.
"We richtten er een extra zithoek in waar we zomer en winter terecht kunnen. ln de ene sofa in de woonkamer kijken we tv en in de andere in de veranda hebben we zicht op het zwembad, de heuvels en enkele villa's. Naast de beveiliging op het domein was de locatie een van de belangrijkste redenen waarom we voor Las Co­linas kozen.
Het zicht dat we nu hebben, blijft. We hoeven niet bang te zijn dat er plots een nieuw appartementsge­bouw voor onze neus wordt opgetrokken."

Privacy
De golfbanen zelf liggen iets verderop. «Dat vinden we ideaal, want zo is het in onze gemeenschap altijd rustig. Daarom ook kozen we voor een appartement op de hoek, iets verder weg van het zwembad. Maar we zonderen ons zeker niet af. We vinden het net fijn dat er veel landgeno­ten zijn om af en toe een praatje mee te maken. Dat geeft een gevoel van herkenning en dat heb ik nodig. Maar al de regeltjes van in België mis ik niet. Hier mag iets meer, zoals zonder helm op m'n scooter rijden, lacht Eddy. "Ik vind het heerlijk om zo 's morgens om een stokbrood te rijden en de geuren van de natuur te ruiken."

Het gezin probeert maandelijks een keertje naar de Costa Blanca te komen. Meestal voor een lang weekend, maar in de zomer voor meerdere weken.
"Dan combineren we va­kantie en werk, want het is handig om van hieruit ons be­drijf (dat verhuizingen tussen België en Spanje verzorgt) verder uit te bouwen. In de voormiddag zijn we aan het werk, maar met de zon en de blauwe lucht op de ach­tergrond valt dat niet te vergelijken met werken in een grijs kantoor in België."
Door de witte gevel van het gebouw en van de meubels komt de natuur optimaal tot haar recht. Het schrijnwerk en de vloer-en wandtegels in allerlei bruintinten sluiten erop hun beurt goed bij aan.
De combinatie van beide kleuren is overal doorgetrokken, zelfs tot in details zoals het bed­linnen van Zara Home. "Die eenheid brengt ons tot rust. We zitten hier dikwijls te relaxen, maar nooit voor een hele dag. We trekken er graag op uit. Naar het strand, de beach club van het golf domein, een shoppingcenter, een stad ... Er valt zoveel te beleven dat we ons geen seconde kunnen vervelen."

Huis in feiten
Hocus pocus pats:
Dankzij ingenieuze sys­temen worden tal van dingen in het appartement aan het zicht onttrokken. Zo verdwijnt de keuken volle­dig achter een kastenwand, schuiven de ra­men tussen de woonkamer en de veranda in de muur en sluit een glazen wand in de badkamer de ene keer het toilet af en de andere keerde douche.
Uitgebreid basispakket:
De appartemen­ten hebben standaard heel wat te bieden. Domotica, elektrische vloerverwarming in de badkamer, ingebouwde kasten, airco, ondergrondse parking en een berging.
Eddy en Michèle kozen voor een paar extra snuf­jes zoals airco die per kamer gestuurd wordt, elektrische zonwering en een gla­zen wand in het midden van hun terras om over een extra leefruimte te beschikken.
Alles in één:
Het koppel hoefde zich wei­nig zorgen te maken over de inrichting. Ze kochten een meubelpakket waarin alles in­begrepen zat: van tafels en stoelen over kookpotten en decoratie tot nachtlamp­jes.
"Het grote voordeel is dat je niet we­ken lang moet shoppen om alles bij elkaar te krijgen. Toen we hier aankwamen, was alles er en konden we meteen aan onze va­kantie beginnen."

Koop ook op dit domein
Eddy en Michèle kochten hun flat op Las Colinas,een luxueus golfdomein van 300 hectare dat omringd wordt door nog eens 300 hectare groen. Er staan ongeveer 350 appartementen en hui­zen. Aan zee heeft Las Colinas, dat eerder verkozen werd tot beste golf-en villaresort van Spanje, een exclusieve beach club.
Een flat met 2 slaap-en badkamers heb je hier vanaf 235.000 euro, inclusief berging en parking.
Een penthouse met een terras van 40 m2 kost 275.000 euro en een appartement met 3 slaap-en 2 badkamers minstens 290.000 euro.
Je kunt hier ook een huis op maat laten ontwerpen. Voor een villa van 135 m2 (3 slaapkamers) op een perceel van minimaal 1 .000 m2 reken je best op een vanafprijs van 468.000 euro (inclusief privézwembad ).
Als je een tweede verblijf in Spanje koopt,moet je rekenen op zo'n 15 procent bijkomende kosten. Daarin zit ook het loon van de advocaat vervat.
Het is aan te raden om daarmee samen te werken. Hij verricht niet alleen administratief werk, maar pluist uit of je honderd procent veilig koopt.

Bekijk ons aanbod in golfresorts aan de Costa Blanca hier https://www.hipestates.com/aanbod?country=spanje&state=costa-blanca-zuid&orientation=golfstreek&building=&bathroom=&bedroom=&price1=&price2=

Bron: HLN - 22.07.2017 door Bjorn Cocquyt

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK