22.11.2023

Luxe en exclusiviteit in Altea

Provincie Alicante
Alicante is een zeer geliefde provincie onder vakantiegangers die van zon, zee en strand houden maar ook mensen die zich permanent willen vestigen kiezen er vaak voor. De meest gevraagde bestemmingen bij woningkopers in Spanje kan je hier vinden.
Deze populariteit heeft geleid tot een opmerkelijke stijging in de vastgoedprijzen, waarbij één gemeente zich nu voegt bij het selecte gezelschap van Spaanse gemeenten waar de gemiddelde prijs van onroerend goed de miljoen euro overstijgt, namelijk Altea.

Exclusiviteit in Altea
Altea voegt zich voor het eerst bij dit exclusieve groepje met een gemiddelde woningprijs van 1.000.855 euro.
De gemeente staat bekend om zijn vrijstaande villa's met zwembad, ruime percelen en adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee.
Dit maakt Altea tot een zeer gewilde keuze voor kopers die op zoek zijn naar luxe en exclusiviteit.

De top van deze lijst wordt geleid door Benahavís in Málaga, waar de gemiddelde woningprijs liefst 2,26 miljoen euro bedraagt. Gevolgd door Calvià in Mallorca met 1,65 miljoen euro, Marbella met 1,54 miljoen euro, en Sotogrande met 1,1 miljoen euro. Deze steden staan bekend om hun luxe onroerend goed en trekken daarmee een welgesteld publiek aan.

36% van de woningen boven 1 miljoen
Hoewel niet elke woning in Altea deze exclusieve prijzen bereikt, ligt een aanzienlijk percentage van de te koop aangeboden huizen in deze gemeente boven dit bedrag. Van de 1.774 woningen die momenteel in Altea worden aangeboden, zijn er 634 (36%) geprijsd boven 1 miljoen euro. De duurste woning in Altea is momenteel een villa met zeven slaapkamers en 1.800 vierkante meter in de urbanisatie Altea Hills, aangeboden voor 8,5 miljoen euro.

Naast Altea zijn er nog andere gemeenten in Alicante met aanzienlijke gemiddelde woningprijzen, waaronder Jávea met 852.344 euro, Calp met 602.44 euro, en Dénia met 417.391 euro. El Campello, Orihuela, en Pilar de la Horadada volgen met respectievelijk 350.125 euro, 297.877 euro, en 281.240 euro.

Deze hoge prijzen weerspiegelen de sterke vraag in een groot deel van de provincie Alicante.
Van de 107 gemeenten met het grootste zoekvolume op een gekend vastgoedportaal, zijn er 13 gelegen in Alicante.
Dat zijn er aanzienlijk meer dan andere populaire streken zoals Málaga en Barcelona.

Op zoek naar uw Spaanse droomwoning in de omgeving van Altea?
Bekijk ons aanbod in de regio hier https://www.hipestates.com/aanbod?country=spanje&state=costa-blanca-noord&orientation=kuststreek&building=&bathroom=&bedroom=&price1=&price2=

Bron: inspanje.nl

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK