18.02.2019

Luxefaciliteiten steeds bepalender bij aankoop van tweede verblijf in Spanje

Naar aanleiding van de Second Home Beurs te Gent (15 - 17 februari 2019) zocht Hip Estates uit wat Belgen vooropstellen bij de aankoop van een tweede verblijf in Spanje. De specialist in vastgoed Costa Calida en Costa Blanca stelt vast dat het aanbod van luxefaciliteiten steeds belangrijker wordt. Kopers willen zorgenloos genieten van rust en services. Investeren in een resort wordt daarom steeds aantrekkelijker. De investering in extra comfort wint de koper terug door de lage levenskost ter plekke.

Naar aanleiding van de Second Home Beurs te Gent (15-17 februari) voerde Hip Estates, erkend makelaar van Spaans vastgoed en expert in de regio’s Costa Blanca en Costa Calida, onderzoek over wat kopers belangrijk vinden bij de aankoop van een tweede verblijf.

Opvallend is dat potentiële kopers hun aankoop steeds vaker laten afhangen van de beschikbare faciliteiten en extra services. Met stip op één blijft het zwembad. Daarnaast is een private parking en multifunctionele opbergruimte enorm van tel. Ook moet het pand zich op wandelafstand van restaurants en winkels bevinden, en is de nabijheid van luchthavens van belang. Extra diensten zoals huishoud –en tuinhulp worden almaar populairder, alsook stijgt de vraag naar privébewaking. Nabijgelegen sport –en wellnessfaciliteiten, zoals tennis, golf en paddle, zijn eveneens extra troeven.

“Klanten willen zorgeloos genieten. Naast rust worden luxefaciliteiten en extra services steeds bepalender bij de aankoop van een tweede verblijf in Spanje. We evolueren naar een hotelservice-aan-huis, en dat volledig op maat van de klant”, aldus Leen Vermeulen, CEO Hip Estates, toe.

Resorts steeds aantrekkelijker

Belgen zijn op zoek naar luxe en comfort en vinden dat steeds meer op enkele kilometers van de zee of in een resort. “Op wandelafstand van de kust is in tegenstelling tot vroeger niet langer een must. De populariteit van panden vlakbij de kust of in privaat gelegen resorts stijgt dankzij de rust en het divers aanbod van luxefaciliteiten”, aldus Leen Vermeulen.

Ter vergelijking in 2014 vond 24% van de kopers het belangrijk om vlakbij de zee een te verblijf te hebben. In 2018 was dat nog maar 16%. Panden op enkele kilometers van de kust zitten in de lift (43% in 2018 ten op zichte van 37% in 2014) alsook resorts (41% in 2018 ten opzichte van 39% in 2014).

Goedkoper leven

De betaalbare woningmarkt en lage prijzen in Spaanse winkels, restaurants, bars maken dat mensen zichzelf graag verwennen. Leen Vermeulen:“We zien dat klanten met plezier investeren in extra luxefaciliteiten, de levenskost ter plekke is immers zo’n 50% lager dan in België.” Uit onderzoek blijkt dat toeristen gemiddeld 137 euro per dag uitgeven, een stijging van 7,9% in vergelijking met vorig jaar.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK