01.02.2017

Populaire overwinterplek want leven is er helft goedkoper

Spanje profiteert volop van de onstabiele situatie in Turkije en Egypte. Maar liefst 193.416 Belgen vlogen in december naar het Iberische schiereiland. Heel wat van hen overwinteren in hun tweede verblijf, want het leven is er de helft goedkoper.
Hoeveel goedkoper blijkt uit onderstaande tabel waarbij de prijzen in de supermarkt en in restaurants aan de Belgische en Spaanse kust met elkaar vergeleken zijn. Als je in ons land 95,53 euro betaalt, ben je in Spanje amper 46,14 euro kwijt. Het prijsverschil geldt ook voor vastgoed. In Spanje heb je al een nieuwbouwappartement met twee slaapkamers vanaf 125.000 euro. Dat is in België ondenkbaar.
“De superkoopjes zijn gedaan en de prijzen stijgen al eventjes, maar toch kochten in 2016 opnieuw zo’n 3.000 landgenoten een tweede verblijf in Spanje. Dat heeft ook te maken met de toestand in het Midden-Oosten”, vertelt Leen Vermeulen van Hip Estates.
“Mensen willen op zeker spelen. Ze laten Turkije en Egypte links liggen en kiezen als alternatief voor Spanje. De temperaturen zijn er ook in de winter heel aangenaam, zeker aan de Costa Blanca waar een microklimaat heerst.”
De toegenomen interesse verklaart waarom er in december bijna 200.000 Belgen het vliegtuig naar Spanje namen. Van een winterdipje is dus geen sprake. De Spaanse overheid maakte eerder al bekend dat het land in 2016 een recordaantal van 75 miljoen toeristen, waaronder 2,2 miljoen Belgen, mocht ontvangen.

Persbericht Hip Estates

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK