20.02.2023

Recordjaar 2022 voor de Spaanse droom van Belgen

Volgens de statistieken van de vereniging van Spaanse notarissen bereikte de verkoop van Spaanse woningen aan Belgen in 2022 een historisch record.

In het piekjaar 2022 kochten Belgen 4.635 woningen in Spanje, maar liefst een gemiddelde van 12,69 woningen per dag. Dit is een stijging van 34% ten opzichte van 2021, toen de verkoop na de tijdelijke coronadip al snel weer het normale niveau van 2018-2019 bereikte.

Leen Vermeulen, CEO van Hip Estates, dé vastgoedspecialist voor Spanje, ziet een verklaring in het post-covid tijdperk en de energiecrisis:

Na de lockdown van de covidcrisis wilden mensen meer gaan genieten van het leven en tegelijk geraakte het thuiswerken volledig ingeburgerd. Genieten hoeft in Spanje niet duur te zijn, want de consumptieprijzen in winkels, restaurants en bars liggen er steeds al een stuk lager dan bij ons.

De energiecrisis vandaag geeft nog een extra argument om een tweede verblijf in Spanje te kopen', vervolgt de CEO van Hip Estates: 'Met een gemiddelde van zes uren zon per dag van november tot februari zijn de temperaturen aan de Spaanse costa's heel aangenaam. Terwijl de energiekost in België erg duur is momenteel en het verbruik 's winters hoog ligt, hoef je in de nieuwbouwwoningen in Spanje dankzij de kamerhoge ramen met dubbele beglazing de verwarming nauwelijks te gebruiken.

Hip Estates verwacht geen daling in de verkoop aan Belgische klanten, ondanks de recente stijging van de woningprijzen als gevolg van hogere prijzen van bouwmaterialen en schaarste van panden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK