09.07.2019

10 redenen waarom je nu in Spanje moet investeren

Spanje blijft het ideale vakantieland bij uitstek voor de Belgen. Het afgelopen jaar kochten dagelijks gemiddeld elf Belgen een huis of een appartement in Spanje. Dat blijkt uit cijfers van Hip Estates, expert in Spaans vastgoed. De Costa Blanca en de Costa Calida hebben dan ook alles wat de Belgen graag hebben: massa’s zon, lekker eten, mooie natuur en ook een vleugje cultuur.

Belgen gaan graag op vakantie in Spanje en kopen er ook steeds vaker een tweede verblijf. Hip Estates, expert in Spaans vastgoed, somt voor u de tien belangrijkste beweegredenen op waarom landgenoten een huis of appartement aan de Costa Calida of de Costa Blanca aanschaffen.

De Spaanse Costa Blanca en Costa Calida hebben heel wat troeven. Je vindt er steden zoals Alicante en Murcia en Cartagena voor de citytrippers en ongerepte natuurgebieden en prachtige stranden voor de zonnekloppers.

Een goede investering

De rente op leningen is bijna onbestaande in heel Europa en nieuwe leningen zijn spotgoedkoop. 1 op de 4 Belgen leende vorig jaar voor de aankoop van een tweede verblijf. Dat blijkt uit cijfers van BNP Paribas Fortis. In het buitenland blijft Spanje de populairste optie. Een nieuwbouwappartement aan de Spaanse costas kan al vanaf 150.000 euro.

Wie een tweede verblijf koopt om te verhuren doet een goede zaak volgens Leen Vermeulen, zaakvoerster van Hip Estates: “De huurmarkt in de Costa Blanca en de Costa Calida doet het goed. Door het beperkt aantal beschikbare hotels kiezen steeds meer reizigers om een appartement of een huis te huren. Wie een appartement of huis als investering ziet en het buiten zijn eigen vakanties ook verhuurt, kan dus rekenen op heel wat geïnteresseerden.”

Het mediterrane klimaat

In Spanje schijnt meer dan 320 dagen zon per jaar. Wie dus geen fan is van vriestemperaturen, kiest steeds meer om te overwinteren onder de Spaanse zon. Op sommige plaatsen in de Costa Calida en de Costa Blanca klimmen de temperaturen in de winter nog tot een mooie 20°C.

Goedkope levensstandaard

Winkelen in Spanje is spotgoedkoop als je het vergelijkt met de prijzen in België. Een volle winkelkar is dertig tot vijftig procent goedkoper dan hier. Een aantal weken of maanden per jaar in Spanje doorbrengen, voelt de Belg dus ook aan zijn portemonnee

Goede gezondheidszorg

De gezonde zeelucht, de vele modderbaden en de verschillende zoutmeren zorgen ervoor dat de regio door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is uitgeroepen tot de gezondste regio van Europa. Mocht je toch ziek worden, dan kan je in de regio profiteren van internationale ziekenhuizen. En net doordat de regio zo geliefd is bij Belgen, vind je er ook Belgische artsen of zelfs kinesisten die je in je moedertaal kunnen verder helpen.

De Spaanse gastronomie

Belgen zijn echte Bourgondiërs. We houden van uitgebreid tafelen met daarbij passende wijnen. Veel landgenoten zitten dan ook urenlang te tafelen op het zonovergoten terras van een Spaanse tapasbar. Mag het allemaal net iets verfijnder, In Spanje hebben intussen maar liefst 204 restaurants een Michelinster.

Cultuur en natuur bij de hand

De twee costas barsten van de mooie natuur. En doordat de Costa Calida minder focust op toeristen, kan je er op sommige plekken nog de echte authentieke en bijna ongerepte stranden of nationale parken vinden. Ook qua cultuur scoort de regio goed.
“In een stad als Cartagena kunnen cultuurliefhebbers echt hun hart ophalen. De stad heeft een rijke geschiedenis. Het is in zijn bestaan altijd een belangrijke uitvalsbasis geweest voor oorlogs- en handelsschepen en die sporen vind je nog overal in de stad terug. Maar ook Murcia mag er zeker zijn met zijn imposante kathedraal.”, aldus Leen Vermeulen van Hip Estates.

Investering in je vrije tijd

Een investering in een tweede verblijf is ook een investering in je persoonlijk geluk en welzijn. Een verlengd weekendje naar Spanje kan wonderen doen om de familiebanden aan te halen, of een keer echt met twee te genieten van extra quality time. Op die manier kom je op maandagochtend ook helemaal ontspannen aan op je werk.

Centrale ligging

De Costa Blanca is de perfecte uitvalsbasis om te gaan citytrippen in Valencia, Alicante of Murcia. Er is een hogesnelheidstrein rechtstreeks naar Madrid. En in 3,5 uur sta je in de Sierra Nevada om te gaan skiën in de winter. Het is de ideale plek om van daaruit de rest van Spanje te gaan ontdekken.

Vlot bereikbaar

De streek rond Alicante en Murcia is vanuit België vlot bereikbaar met het vliegtuig. Na amper twee uur vliegen land je al op Spaanse bodem. Doordat de streek ook zo populair is bij andere Belgen, kan je bijna vanuit elke Belgische of Nederlandse luchthaven rechtstreeks op Alicante of Murcia vliegen. Je kan dus perfect op vrijdagavond na je werk naar Spanje vliegen en maandagochtend terugvliegen voor je nieuwe werkweek start.

Tal van sportmogelijkheden
Wie houdt van sporten onder een aangename zon zit perfect in de Costa Blanca en de Costa Calida. In de ruime omgeving zijn verschillende sportfaciliteiten. Leen Vermeulen: “Of je nu houdt van lopen, fietsen, tennis of golf, alles is er binnen handbereik. Ook de iets avontuurlijkere reizigers komen aan hun trekken. De kuststreek rond Mar Menor staat bekend om zijn watersportfaciliteiten. Neem dus gerust je wetsuit mee de volgende keer je naar daar trekt om te gaan waterskiën of te duiken.”

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK