18.08.2023

Van Belgische regen naar Spaanse zon: dit gezin vond zijn droomwoning aan de Costa Blanca

Hip Estates in Het Laatste Nieuws: "We kozen deze streek voor het weer en de prijs"
Terwijl het in België pijpenstelen regende, genoot het gezin van Patrick en Géraldine volop van de eerste zomer in hun Spaanse nieuwbouw. Met een weelderige tuin, uitgebreide wellness en fitness kregen ze bovenop hun appartement heel wat extra’s.

Hier konden we onze passie kwijt

Spanje staat al een poos op het favorietenlijstje bij Belgen die een tweede verblijf in het buitenland kopen. De meesten van hen kiezen voor de Costa Blanca, waar de prijzen doorgaans een stuk lager liggen en er in de ruime regio rond Benidorm een microklimaat heerst.
Het budget en het weer waren ook voor ons de voornaamste redenen waarom wij onze pijlen op deze streek richtten. Mijn vrouw reist al erg lang naar de Côte d’Azur, waar haar ouders een eigendom hebben, maar daar spreek je over andere vastgoedbedragen en in de winter is het er een stuk kouder”, vertelt Patrick.

De Kempenaar had in het verleden al een optrekje in de buurt van Torrevieja, maar met Géraldine en hun twee zonen huurde hij steevast een vakantieverblijf. “Nu de jongens groter worden, wilden we graag opnieuw een eigen stek. Onze wensen waren duidelijk: drie slaapkamers, zodat Erlé en Méric later eventueel hun partners kunnen meebrengen, een zuidgericht terras zonder dat we in het bord van de buren kijken, een ruimtelijk gevoel, alles op hetzelfde niveau, dichtbij zee … Maar zelfs binnen die afgebakende lijnen was het door het enorme aanbod moeilijk om een keuze te maken”, geeft het koppel aan.

Bali op zijn Spaans

Na een uitgebreide babbel op het kantoor van makelaar Hip Estates werd een aantal kanshebbers geselecteerd om ter plaatse te bezichtigen. Daar geraakten Patrick en Géraldine het meeste gecharmeerd door een nieuwbouwproject met zo’n 100 appartementen in Punta Prima .
De ruwbouw stond er al en het verbaasde ons hoe goed alles geïsoleerd werd. Zowel thermisch als akoestisch. We horen niks van de andere bewoners en dat is in Spanje wel eens anders. Hetzelfde geldt voor de geruisloze airco die netjes is ingewerkt. Door de ligging op de hoek valt er ook erg veel licht binnen en genieten we van veel privacy. En dan is er nog het weidse uitzicht op de zee en op de tuin.

De tuin, met een groot zwembad in een organische vorm en een kinderbad, is weelderig aangelegd met veel bomen en planten. Niet toevallig kreeg het project daardoor de naam Bali Residence. “We lieten er ons zelfs een beetje door inspireren bij de aankleding van het interieur en het terras. Eerst dachten we in de richting van de Ibiza-stijl, maar toen dat niet juist aanvoelde, zijn we vanaf nul opnieuw begonnen. Het was belangrijk dat alles klopte, want we willen dit als onze tweede thuis beschouwen en dat is al meteen sinds onze eerste vakantie in februari het geval.

Zacht zwart

Veel van de tweede verblijven in Spanje hebben een interieur zoals er dertien in een dozijn zijn, met een witte keuken, bleke vloeren, … “Als interieurliefhebbers gingen we een stapje verder en konden we hier onze passie kwijt. De keuken is daar een mooi voorbeeld van. Zwart was geen evidente keuze, maar door de matte afwerking oogt het stijl- en sfeervol. De kleur wordt verzacht door het roze van de stoelen en het hout van de tafel.
De keuken is een stuk ruimer dan de standaard, met veel kasten en een comfortabel eiland, omdat Géraldine op reis graag kookt.” Het aanrecht in composiet loopt door tot aan het raam en heeft daar een verborgen hoekje dat handig is om spullen, zoals de sleutels en laders, op te bergen."

België boven

Omdat we niet verhuren, investeerden we meer in de inrichting van het appartement en maakten we soms andere beslissingen. De zetel en stoelen met een fluwelen bekleding zouden het bijvoorbeeld niet lang redden mochten we de hele tijd vakantiegangers over de vloer krijgen”, lacht Géraldine. "Met groen en roze ging ze voor trendy tinten waar de accenten in messing en marmer goed bij pasten. De meeste meubels zijn van Kave Home en kochten we in België bij een firma waar de makelaar mee samenwerkt. Dat vonden we een stuk comfortabeler dan alles in Spanje te moeten uitzoeken.
Vanuit de zithoek stap je het grote overdekte terras op met aan de muur een souvenir van Géraldine aan een reis naar India.

De hand van oma

De moeder van Géraldine schildert en zij maakte voor alle slaapkamers een kunstwerk op maat. Daarop werd het bedtextiel afgestemd. Ook in de gang en boven het dressoir in de living hangen creaties van haar. “Het is fijn om zulke unieke stukken in huis te hebben. De slaapkamers hadden met die blikvangers verder niet veel meer nodig.
Alles is eerlijk verdeeld”, haalt Elré aan. “Ik heb de grootste kamer, Méric de grootste ingebouwde kleerkast en papa en mama het grootste bed.”

Exclusief kantje

De tuin met aansluitend een uitgebreide wellness met een sauna, Turks stoombad en maar liefst drie jacuzzi’s, waarvan je in de grootste bijna kunt zwemmen, bezorgen Bali Residences een exclusief kantje. Ernaast zijn een ruime fitness en een kleedkamer met douches en toiletten ondergebracht.
We betalen natuurlijk voor dat alles, net als voor het onderhoud van de tuin. Alles samen gaat het om zo’n 150 euro per maand. Dat is niet weinig, maar we krijgen er veel voor in de plaats.

Elk z’n plekje

In totaal heeft het appartement op de tweede verdieping zo’n 40 m² aan terrassen. Het overdekte met een loungehoek gaat over in een open gedeelte met ligstoelen. In het verlengde is er een buiteneethoek met een zonneluifel en een ingemaakte kast waarin de wasmachine netjes zit weggewerkt. “Iedereen kan zijn plekje kiezen, in de zon of in de schaduw.

Spaanse winters

Het nachtgedeelte van de ouders kan afgesloten worden en heeft een eigen badkamer. De kinderen delen een tweede. Beide beschikken over een wasmeubel, inloopdouche en toilet.
Ze zijn compact, maar hebben alles wat we nodig hebben. Een ligbad was leuk geweest, maar in Spanje heb je met het mooie weer zelfs in de winter geen behoefte aan een warm bad, hoor.

Koop hier zelf een tweede verblijf

Vorig jaar werden meer dan 4.500 Belgen eigenaar van een Spaanse casa. De Costa Blanca was de meest geliefde regio.
Daar zitten de prijzen zeker voor iets tussen, want een gloednieuw appartement met twee slaap- en badkamers, een bewoonbare oppervlakte van 74,04 m² en een terras van 19,55 m² heb je hier al vanaf 212.000 euro.
Ook voor wie een huis wenst, is er keuze te over. Die vanafprijzen liggen op 289.900 euro.

www.hipestates.com

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info
OK